Return to Website

DORG - The Dachshund Magazine On-Line!

This is a general bulletin board for posting information, resources and questions regarding the dachshund. <STRONG>No listing of dogs for sale allowed</STRONG>. All posts will be removed.

DORG - The Dachshund Magazine On-Line!
Start a New Topic 
Author
Comment
Netikėta šiluma spalio vidury

Niekada nemaniau, kad tapsiu vienu iš tų žmonių, kurie užplūsta internetą pasakojimais apie laimėjimus. Bet štai, sėdžiu virtuvėje, prieš mane – atvėstanti kava ir besišypsantis ekranas. Mano vardas Tomas, man 34-eri, dirbu logistiku vienoje didelėje įmonėje. Gyvenimas stabilus, bet spalio pradžioje jį supurtė netikėtas viesulas. Viskas prasidėjo ne nuo didelio troškimo pralobti, o nuo paprasto smalsumo ir nuobodulio.

Tą vakarą prieš dvi savaites buvau išleidęs žmoną į jos mergvakario vakarėlį. Namuose – tyla, katė susirangiusi ant sofos, o aš – nesitvėriau ką veikti. Klaidžiojau po internetą, žiūrinėjau žinias, kai staiga užkliuvau už skelbimo. Kažkoks kolega iš sporto salės, su kuriuo kartais pasikeičiame pora žodžių, paminėjo, jog jam pavyksta smagiai praleisti laiką ir kartais net šiek tiek užsidirbti žaidžiant įvairiuose lošimuose. Buvau skeptiškas. Aš – ne lošėjas. Kartą per mėnesį perkame krapšytinius bilietus su žmona, ir jei laimime penkias euras, jau šokame džiaugsmo šokį. Bet tą vakarą vienatvė ir nuobodulys padarė savo.

Atidariau paiešką, suradau tą svetainę, apie kurią jis kalbėjo. Vaizdas buvo ryškus, modernus, be jokių ragelių ir švilpukų, kurie mane visada atbaidydavo. Užsiregistravau per penkias minutes, net nespėjęs pagalvoti, ar tikrai to noriu. Ir tada pamačiau pasiūlymą, kuris mane sudomino. Tai buvo jų vavada bonus – pasiūlymas naujiems žaidėjams. Prisimenu, kaip nusišypsojau. ""Gerai, – pagalvojau, – įdėsiu dvidešimt eurų, pažiūrėsiu, kas iš to išeis. Jei pralošiu, tai bent jau paįvairinsiu vakarą.""

Pradėjau nuo paprastų lošimo automatų. Ne, ne tų, kuriuose reikia galvoti apie strategijas. Aš tiesiog norėjau atsipalaiduoti. Muzika, besisukantys būgnai, paprasti spaudimai mygtuku. Pirmos minutės buvo blankios. Lažybos po centus, laimėjimai po kelis centus. Bet tada, po kokių penkiolikos minučių, atsitiko kažkas keisto. Ekrane užšoko mažas personažas, pradėjo lietis auksinės monetos, ir mano pradinis indėlis staiga išaugo trigubai. Nesupratau, kas atsitiko. Galvojau, kad suklydau, bet ne – ekrane švietė suma, kuri buvo didesnė nei bet kada anksčiau iš krapštytinio bilieto.

Pajutau tą keistą, bet labai malonų jaudulį. Ne dėl pinigų, o dėl to, kad aš, paprastas logistikas, sėdėdamas savo svetainėje, staiga tapau kažkokiu sėkmės favoritu. Sukau automatus toliau, bet jau atsargiau. Laikiausi minties: ""Laimėjai – sustok, pagalvok."" Ir kai pasiekiau šimto eurų ribą, aš išsigandau. Ne juokais. Mano širdis daužėsi, o rankos šiek tiek drebėjo. Galvojau: ""Ar tik ne per gera, kad būtų tiesa?"" Išsigryninau pinigus. Nedidelė dalis, gal penkiolika eurų, liko sąskaitoje.

Kitą dieną darbe galvojau tik apie tai. Ne apie pinigus, o apie tą jausmą. Ne, aš nepasidariau priklausomas. Aš tiesiog supratau, kad radau būdą atsikratyti kasdienės rutinos monotonijos. Kai namie vėl likau vienas (žmona išėjo pas draugę), vėl atsidariau tą puslapį. Šį kartą jau ramiau. Žinojau, ko tikėtis. Ir vėl pamačiau tą patį pasiūlymą – vavada bonus. Šįkart jis buvo dar įdomesnis, nes sistema jau atpažino mane ir pasiūlė papildomų nemokamų sukimų. Įdėjau dar dvidešimt eurų, bet jau be jokios baimės.

Pradėjau žaisti labiau protingai. Skaičiau apie žaidimus, bandžiau suprasti, kurie iš jų turi didesnę grąžą. Atrinkau kelis, kurie man patiko vizualiai ir pagal taisykles. Ir štai, po valandos, aš vėl buvau pliusą. Ne šimtą, bet solidų penkiasdešimt eurų. Vėl išsigryninau, palikdamas tik pradinius dvidešimt. Taip tęsėsi kelias dienas. Aš tapau atsargiu, bet smalsiu žaidėju. Pradėjau suprasti, kad sėkmė – ne tik atsitiktinumas, bet ir gebėjimas sustoti laiku.

Didžiausias netikėtumas manęs laukė praėjusį šeštadienį, kai aš, jau nebe pradedantysis, nusprendžiau išbandyti stalo žaidimus. Pasirinkau ""Blackjack"". Žinojau pagrindus, bet niekada rimtai nežaidžiau. Ir štai, po kelių pralaimėtų rankų, aš pradėjau laimėti. Viena ranka, kita, trečia. Aš laikiausi strategijos, kurią perskaičiau internete. Po pusvalandžio mano pradinis indėlis buvo išaugęs daugiau nei keturis kartus. Sėdėjau ir galvojau: ""Ar aš tikrai tai darau?"" Aš, Tomas, kuris bijo rizikuoti net perkant brangesnę kavą, staiga valdžiau situaciją prie virtualaus stalo.

Bet svarbiausia ne pinigai. Aš neplanuoju tapti profesionaliu lošėju. Aš tiesiog džiaugiuosi tuo, kad atradau būdą, kaip praskaidrinti vakarą, kai namie tylu, o galva pilna darbo minčių. Tai tapo tarsi maža pabėgimo galimybe. Aš žinau, kad lošimas gali būti pavojingas, ir aš griežtai laikausi savo taisyklių: niekada neinvestuoti daugiau nei galiu prarasti, niekada nesivaikyti pralaimėjimų ir visada džiaugtis mažomis