Return to Website

DORG - The Dachshund Magazine On-Line!

This is a general bulletin board for posting information, resources and questions regarding the dachshund. <STRONG>No listing of dogs for sale allowed</STRONG>. All posts will be removed.

DORG - The Dachshund Magazine On-Line!
Start a New Topic 
Author
Comment
Təyyarəni vaxtında endirdim, həyatıma təzə başladım

Hər uçuşun bir enişi var. Əsas məsələ – enməyi bacarmaqdır. Mən bacardım. Və bu bacarıq mənə təkcə pul qazandırmadı, həm də məni özümə qaytardı.

Adım Namiq, 42 yaş. Keçmişdə tikinti ustası idim. “Keçmişdə” deyirəm, çünki iki il əvvəl işimi itirdim. Şirkət iflas etdi, mən də 30 işçi ilə birlikdə küçədə qaldım. O vaxtdan bəri qeyri-müəyyən işlərdə çalışıram – bir tikintidə günlük fəhləlik, bir yerdə daşıyıcılıq, bir yerdə bağbanlıq. Stabil gəlir yoxdur, sabah nə olacağını bilmirəm. Həyatımın ən ağır dönəmi idi.

Həmin hadisə baş verən vaxt noyabr ayı idi. Havanın soyuması ilə tikinti işləri də azalmışdı. Artıq üç gün idi ki, heç bir iş tapmırdım. Evdə bir az un, bir az düyü, bir az da kartof var idi. Arvadım Səbinə sakitcə oturub xalat tikirdi – qonşulardan sifariş alırdı, bir tikdiyinə 5 manat. O pulla da çörək alırdıq. Ürəyim parçalanırdı, kömək edə bilmirdim.

Noyabrın 15-i axşam idi. Yağış yağırdı. Evdə istilik az idi, çünki qaz tənzimləyicisini xərcə görə azaltmışdım. Özümü çox aciz hiss edirdim. Oğlum Kənan 13 yaşında, qızım Aylin 8. Onlar dərslərini hazırlayırdılar qonaq otağında. Mən mətbəxdə oturmuşdum, çay içirdim, telefonuma baxırdım. Bir reklam çıxdı: “Təyyarəni endir, pulunu qazan”. Oyunun adı “Aviatör” idi. Düşündüm: “Yenə bir oyun, yenə vədlər”. Amma darıxırdım, başımı qatmaq üçün bir şey axtarırdım.

Linkə toxundum. Sayt açıldı. Qeydiyyatdan keçdim. Adımı, nömrəmi yazdım. Daxil oldum. Oyunların siyahısında mostbet aviatör gördüm. Təsviri oxudum: təyyarə uçur, əmsal artır, sən nə vaxt dayanacağını seçirsən. Dayanmasan, təyyarə uçub gedir, pulunu da aparır. Qayda sadə, amma psixoloji cəhətdən çox çətin.

Düşündüm: “Nə olacaq ki?”. 5 manat qoydum. Bu 5 manat axırıncı pulum idi. Düzü, qorxdum. Amma bir səs dedi: “Nəyin varsa, onu itirirsən. Nəyin yoxdursa, onu qazana bilərsən”. İlk mərcim 1 manat. Təyyarə uçdu. 1.2, 1.5, 1.8 – dayandım. 1.8 manat qazandım. 0.8 manat xalis. Gülməli pul, amma ürəyim tez döyünürdü. İkinci mərc – 1 manat, təyyarə 2.0-da dayandım – 2 manat qazandım. Üçüncü mərc – 2 manat, təyyarə 2.5-də dayandım – 5 manat qazandım. Balans 5 manatdan 11 manata çıxdı. Beş dəqiqə ərzində iki qat artırdım pulumu. Düşündüm: “Bu oyun işləyir!”.

Amma həyəcanımı idarə edə bilmədim. Dördüncü mərc – 5 manat qoydum. Təyyarə uçdu – 1.5, 2.0, 2.5, 3.0 – dayanmadım, gözlədim 4.0-a qədər. Və birdən... təyyarə uçub getdi. Pulum da getdi. Balans 11-dən 6-ya düşdü. Nəfəsim kəsildi. Qorxdum. Amma dayanmadım. 6 manatı da qoydum, 3 mərcə böldüm. Birinci mərc uddu, ikinci uddu, üçüncü uddu – balans 15 manat oldu. Dərin nəfəs aldım. Dayandım. Çıxardım pulu. 15 manat. 10 manat xalis qazanc.

O gecə yatanda düşündüm: “Bu oyunda əsas şey dayanmağı bacarmaqdır. Təyyarə nə qədər uçsa da, sən enməlisən. Yoxsa təyyarə sənsiz gedər”. Bu mənim üçün təkcə oyun qaydası deyil, həyat qaydası oldu.

Növbəti günlərdə mostbet aviatör oynamağa davam etdim. Amma bu dəfə özümə ciddi qaydalar qoydum: hər oyuna maksimum 10 manat, hər mərc 1 manat, gündəlik qazanc hədəfi 20 manat. Nə vaxt 20 çatsa, dayan. İtirsəm də, dayan. Bu qayda ilə 10 gün ərzində balansımı 320 manata çatdırdım. 320 manat! Mənim üçün bu, iki aylıq kirayə pulu idi.

Həmin pulun 200 manatı ilə evdəki qaz tənzimləyicisini dəyişdirdim. İndi evimiz isti idi. 70 manatı ilə uşaqlara qış paltarı aldım. Qalan 50 manatı ilə də arvadıma tikinti üçün yeni qayçı və iplik aldım – onun xalat tikməsi üçün. Səbinə məndən soruşmadı: “Pul haradandır?” Çünki bilirdi ki, nə isə etmişəm, amma yaxşı etmişəm.

Bir gecə, uşaqlar yatandan sonra arvadıma dedim: “Səbinə, mən bu pulları bir oyunda qazandım”. O susdu. Sonra dedi: “Bilirəm. Qorxdum ki, aludə olacaqsan”. Dedim: “Yox, mən qaydalar qoydum. Və həmin qaydalar sayəsində dayana bildim”. O güldü. Dedi: “Sən həmişə dayana bilən adam olmusan. O üzdən sənə inanıram”.

Həmin gecə mənə çox şey öyrətdi. mostbet aviatör mənə sadəcə pul qazandırmadı. Mənə özümə inam qazandırdı. Mənə göstərdi ki, mən hələ də qərar qəbul edə bilən, riski hesablaya bilən, dayanmağı bacaran bir insanam. Bu hiss puldan daha dəyərli idi.

Aradan 3 ay keçdi. Mən hələ də həftədə 2-3 dəfə mostbet aviatör oynayıram. Qaydalar eynidir: maksimum 10 manat, gündəlik qazanc hədəfi 20 manat. Bəzən qazanıram, bəzən itirirəm. Amma heç vaxt limitimi keçmirəm. Və heç vax