Forum de Lucian Bute

 

Forum de Lucian Bute!
Start a New Topic 
Author
Comment
Patriotism in vremurile noastre

Trecut-a ceva vreme peste noi de când noua orânduire socială şi-a făcut loc mai mult sau mai puţin voit în vieţile noastre. Uneori cu bune, deşi parcă de mult prea puţine ori, alte ori doar aşa *** şi-au imaginat aleşii nostri că e mai bine pt noi, însă de fiecare dată fără să ţină cont cu adevărat de ce şi cât vrem.

Sunt ani, cu zecile, in care români pripăşiţi pe meleaguri străine au uitat cu bună ştiinţa limba, obiceiurile, până si simbolurile culturii noastre şi nu din lipsa practicii, ci doar din ruşinea instaurată de foame, mincini si „democraţie” .

Când si cine îi va aduce pe aceşti oameni înapoi n-am s-apuc nici să văd şi nici să-nţeleg vreodată! Am fost şi eu departe de ea, de ţara mea şi încă mai sunt, dar în pofida tuturor acestor vicisitudini nu mi-a fost niciodată ruşine de ceea ce sunt!

Am trăit să văd şi să aud oameni prin aeroporturi, prin gări, pe marile bulevarde ale celor mai importante capitale mondiale, ascunzându-şi identitatea, fugind de prezent într-o limbă a carui accent avea să-i trădeze instantaneu.

De judecat cu siguranţă că am facut-o, dar de con****at niciodata! Am căutat să-i inţeleg, sa le-nţeleg de fapt trăirile, am suspinat greu şi-am mers mai departe, rugându-i pe Blaga, Creanga, Eminescu, Topârceanu, Bacovia, Rebreanu şi mult mai tânarul Tudor Gheorghe să-i ierte. Am venit şi-am plecat din România doar cu speranţa revenirii şi-am găsit oameni tot mai noi, tot mai altfel, care-au incercat să mă convertească la „prezent” , la actualul la care ar vrea ca şi eu să subscriu.

România e ţara celor falnici, e pamântul pe care strămoşii nostri ni l-au lăsat cu preţul demnităţii lor şi veacuri părinţii nostri au murit păstrându-l pentru noi aşa!

Dacă în trecut valorile erau recunoscute in sânul comunităţii, astăzi e nevoie să colindăm lumea-n lung şi-n lat, să le construim celor străini prezentul cu mâinile noastre, pt ca ei să ne recunoască întâi ca oameni şi apoi sa-ntrebe ai cui suntem!

Cât şi ce logică au toate astea nu mă-ntrebaţi fiindcă nu ştiu să vă răspund ,ştiu doar că unul dintre noi, plecat şi reîntors pt o vreme, cu pumnul strâns, cu sufletul deschis şi lacrimi in ochi, în mai puţin de 15 minute a reuşit să facă ceea ce 20 de ani şi milioane de oameni n-au putut!

A scos in stradă generaţii intregi, a pus cu o pasiune nefirească nouă, cuvinte şi sensuri în mintea şi pe buzele noastre, pt ca mai apoi s-aud, s-auzim cu toţii din mii de piepturi, din suflete ce nu-şi mai încăpeau de bucurie, din minţi curate de oameni fericiţi de prezent: -Sunt mândru ca sunt român!

Subscriu cu aceeaşi tăcere şi rog viitorul să nu ne uite..

Country: Romania

Age: 38

Re: Patriotism in vremurile noastre

Dragul meu,
Am plecat de acasa din Cotroceni cu viziunea ca noi nu suntem destul de muncitori si vrem toti sa profitam unul de altul.In afara unei minoritati de poate 25% lumea noastra tot se astepta ca bogatii trebuie sa le dea!
A fura acasa la noi e a fi smecher. Face parte din mentalitatea Orientului Apropiat.A fii patriot nu inseamna neaparat a spune ca eu m-am intors si ceilalti toti mint. Inseamna sa plangi si te bucuri de tot ce se intampla acasa. Am plecat din '82 si tara mea e tot a mea. Dar numai aceea pe care o iubesc!

Country: USA

Age: 57